Rakat eller inte?

Publicerat: 31 augusti, 2013 i Kvinnor
Etiketter:, , ,

I torsdags kväll var jag på ett klädparty hos en väninna. På detta partyt fanns både kvinnor jag kände och kvinnor jag inte kände. När alla hade känt och klämt på kläderna var det dags att fika. Av någon outgrundlig anledning kom vi att diskutera kroppsbehåring. Är det någon som kommer ihåg uppståndelsen kring kvinnan som inte hade rakat sig under armarna innan hon gick på Melodifestivalen och blev uthängd efter konstens alla regler på Internet? Henne kom vi att prata om. Jag är inte den som är manisk med rakhyveln varken på ben, i armhålor eller andra ställen. Kanske på sommaren när det syns men jag kan gå utanför husets fyra väggar med kroppsbehåring både här och där. Och detta råkade slinka ur min mun. Varpå en av kvinnorna som jag inte kände vänder sig till mig och säger med syrlig röst : Nu tycker jag att du berättade alldeles för mycket!  Hennes bordskamrat och kanske även väninna nickade instämmande. Nu blev det ganska tyst runt bordet och om det nu eventuellt fanns någon som höll med mig så sa de det inte högt i alla fall.

När jag åkte hem kramade min väninna om mig , berättade att kvinnan i fråga var lite speciell och att jag skulle inte bry mig om vad hon tyckte och tänkte.

Men det är ju just det jag gör allra bäst. Bryr mig om vad andra tycker och tänker om mig. Jag hade jättesvårt för att somna på kvällen och hela fredagen gick jag runt med en klump av obehag i magen. Jag försöker intala mig själv att det inte spelar någon roll vad surpuppan tänker om mig. Jag träffar säkert aldrig henne igen och hon har troligtvis redan glömt alltihop. Eller så går är hon i full färd med att berätta för alla hon känner.

I vilket fall som helst önskar jag så att jag kunde bara strunta i alla andras åsikter och stå upp för mig själv.

kommentarer
  1. MadamX skriver:

    Raka sig? Vad är det?

    Jo, det är klart att även jag har fallit för den hårlösa trenden. I alla fall om sommaren när det är dags att visa benen och i värsta fall även armhålorna. Sen jag blev en klimakärring har jag även börjat raka läpparna (de nedre alltså) eftersom jag fått en jättebuske på dem men blivit flintis på toppen av berget. Ja, och så plockar jag ständigt svarta hårstrån (läs: skägg) från hakan.
    Så du är definitivt inte ensam.

  2. 79krabi skriver:

    Hahaha, ååå det där har varit jag. I så många olika situationer 🙂 jag äääälskar hur du skriver, jag kommer tillbaka. Det är perfekt att du skriver all skit jag tänker, så får folk som inte känner mig fortsätta att tro att jag enbart är pedagogisk och kärleksfull 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s