Jag och min familj

Vår familj består av min älskade generösa, tystlåtna och lite lätt förvirrade man som jag fortsättningsvis kommer att kalla för den Fåordige.  Han har stort civilkurage, är oerhört envis och kan ibland bli så arg på petitesser att jag funderar på att kasta ut honom. Han är är lite av en tekniknörd och handlar gärna massa totalt onödiga pryttlar. Det är ofta de onödiga pryttlarna han blir arg på. Eller på Förhandlaren. Nästan aldrig på lilla jag.

Den Fåordige är gift med en pratglad och inte alls korkad kvinna som då såklart är lilla jag. Jag berättar inte så mycket mer om lilla jag just nu.

lilla jag och den Fåordige har tre barn.

Fummel: tonårsgrabb som ännu inte växt i sin kropp. Snubblar ständigt på sina fötter eller för den delen på ingenting och välter dagligen omkull blomkrukor och mjölkglas. Glömmer ofta och gärna läxor och tandläkartider. Tycker det är oerhört överskattat att duscha, bor framför datorn. Uppväger ALLT genom att vara en oerhört tillgiven kille som gärna smyger till sig en kram i köket eller håller hand när vi går på stan. Älskar ett retas med sina systrar.

Förhandlaren: inte tonårstjej enligt födelsebeviset men definitivt enligt uppförandet. Drar fram som en tornado i huset och lämnar ett spår av mascara och kläder efter sig. Standardsvaret på alla frågor är ”sådär” och ingenting är någonsin hennes fel. Kan förhandla sig ur vilket situation som helst. Är ständigt arg på allt och alla. Särskilt på lilla jag, Fummel och Hjälpredan. Har en förmåga att driva den Fåordige till vansinne genom att stå en halvtimme i duschen och att ha selektiv hörsel. Vid sällsynta tillfällen får vi se en glimt av den godhjärtade och älskvärda kvinna hon kommer att bli om några år.

Hjälpredan: minstingen i hushållet som vill ha ett finger med ÖVERALLT. Fraser som ”Jag kan göra det” och ”Får jag hjälpa till?” ploppar ur hennes mun jämnt och ständigt. Både hemma och i skolan. Vill alltid vara till lags men blir ofta ett irritationsmoment för sina äldre syskon. Otroligt ”outgoing” och smälter in överallt. Kan vara något av en besserwisser vilket ibland leder till konflikter med Fummel och Förhandlaren. Och  med kompisar. Är alltid glad och lyckas alltid hitta något positivt i ALLA situationer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s